2015. január 27., kedd

10 elfeledett veszély, ami a mobilodra leselkedik

Van okostelefonod? Hát persze hogy van! Még az is lehet, hogy valamilyen titkosító szoftvert használsz a hívásaid titkosítására. Milyen veszélyeknek vagy mégis kitéve? Most megtudhatod...

Csak a barátodnak? Biztos vagy benne?

1. Kémprogramok
A kémprogramok az okostelefonokon futnak és rögzítik az hangkommunikációt. A rögzített kommunikációt azonnal vagy később is elküldhetik a készítőknek. A titkosító szoftverek nem védenek ellenük.

2. Mikrofon rögzítése
Rosszindulatú szoftverek képesek már a telefon mikrofonján elfogni és rögzíteni a kommunikációt, amelyet azonnal vagy később továbbítanak a készítőknek. A titkosító szoftverek ez ellen sem védenek.

3. Közbeékelődéses támadás
Közbeékelődéses támadásnál a rosszindulatú behatoló a két kommunikáló fél közé lép be és bizalmas információkhoz fér hozzá. Csak olyan megoldások védenek az ilyen támadások ellen, amelyek képesek megvédeni a titkosító kulcsokat.

4. Titkosító kulcsok ellopása
A kulcsok ellophatók a gyártás során, vagy szoftveres megoldásoknál a kommunikáció előtt, illetve a kommunikáció közben is. A kulcsvédelem hiánya minden titkosító szoftvert érint. A kulcsok hatékony megvédéséhez speciális célhardverre, úgynevezett kriptochipre van szükség.

5. Titkosító kulcsok feltörése
A titkosító kulcsok feltörése akkor jelent valós veszélyt, ha a rendszer támpontot ad a saját feltöréshez. Ilyen támpont például a szabványos nyilvános kulcsú titkosításoknál maga a nyilvános kulcs. Márpedig az ilyen kulcsokat mindenféle titkosítás nélkül továbbítják az Interneten, így bárki számára hozzáférhetők.

6-10. A további veszélyeket az alábbi infografikán találod. Kattints rá! De előtte nyomj a Google +1-re a kép alatt, hogy más is megtalálja ezt a bejegyést...

Titkosított mobiltelefon veszélyei


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése